• گزینه ها
    • صفحه اول
      • اخبار
        • آرشیو
        • پیام ها، بیانیه ها
        • دیگر رسانه ها
        • مصاحبه
    • زندگی نامه
      • نگارخانه
        • عکس
        • فیلم
        • صوت
        • پوستر
    • از نگاه دیگران
    • درباه ما
    • ارتباط با ما
      • بیشتر
        • کانال ایتا
        • rss
اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
صفحه اصلی
اخبار
پیام ها، بیانیه ها
مصاحبه
زندگی نامه
از نگاه دیگران
دیگر رسانه ها
نگارخانه
عکس

فیلم

صوت

پوستر

درباره ما
ارتباط با ما

تبیین علوم انسانی منطبق بر اسلام وظیفه حوزه‌ علمیه است / بحث فتنه نباید فراموش شود

دوشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۸۹، ۰۸:۲۹ ب.ظ

 

 

   حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اسلامیان عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به قم اظهار داشت: این سفر برای روحانیون و حوزوی‌ها بسیار حائز اهمیت بود؛ چرا که قبل از انجام سفر، روحانیون همواره منتظر رهنمودهای مقام معظم رهبری بودند.

وی افزود: قبل از اینکه سفر مقام معظم رهبری به قم صورت گیرد، رسانه‌های بیگانه و عوامل داخلی دشمنان در قم اقدام به شایعه پراکنی کرده و مدعی شدند که سفر آقا به قم انجام نخواهد شد؛ به طوری که وقتی در کوچه و خیابان می رفتیم، مردم با نگرانی از شایعات دشمن پیوسته این موضوع را مطرح می کردند که سفر کی انجام می شود؟

* هراس دشمن از پیوند مراجع و رهبری

عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه هدف دشمن از شایعه پراکنی مقابله با تاثیرات سفر رهبر انقلاب به قم بود، تصریح کرد: دشمن می‌خواست بین قم و نظام فاصله ایجاد کند اما مردم چنین باوری نداشتند؛ چرا که معتقد بودند قم خاستگاه و حامی انقلاب اسلامی است.

اسلامیان با بیان اینکه سفر رهبر معظم انقلاب به قم نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و حوزه علمیه بوده و در تاریخ به نیکی از آن یاد خواهد شد، تصریح کرد: دشمن می‌دانست که مقام معظم رهبری از حمایت حوزه‌های علمیه و مراجع تقلید برخوردار است و از اینکه مراجع تقلید بیعتی دوباره با رهبر انقلاب داشته باشند، به شدت هراسان بود.

وی با اشاره به استقبال گسترده و پرشور مردم قم از مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: روزهایی که قم میزبان ولی امر مسلمین جهان بود، حال و هوای این شهر با هیچ زمان دیگری قابل قیاس نبود و شادابی خاصی در دل مردم به وجود آمده بود و روحانیون و طلاب، هر لحظه منتظر شنیدن رهنمودهای تازه مقام معظم رهبری بودند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به حل مشکلات عمرانی قم، گفت: مقام معظم رهبری در سفرهای استانی خود کم‌تر به مسائل عمرانی می‌پردازند، اما در سفر قم به صورت ویژه بر حل مشکلات عمرانی از جمله مشکل آب در این استان تأکید فرمودند.

* بی‌بصیرت‌ها فتنه را تمام شده تلقی می‌کردند

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع مردم قم اظهار داشت: برخی با بی‌بصیرتی تصور می کردند ،نباید از فتنه سخن گفت اما رهبر انقلاب این گونه فکر نمی‌کردند و بر همین اساس بود که فرمودند نباید اجازه داد بحث فتنه فراموش شود.

اسلامیان با انتقاد از برخی چهره‌های سیاسی که برای حوادث بعد از انتخابات عنوان فتنه را به کار نمی‌برند، گفت: برخی افراد نزدیک به انقلاب حاضر نبودند و نیستند که عنوان فتنه را برای فتنه 88 استفاده کنند اما مقام معظم رهبری هشدار دادند که باید نسبت به فتنه دشمنان انقلاب و اسلام همواره بیدار بود.

وی با بیان اینکه قم خاستگاه و شهر انقلاب است، به فتنه 88 اشاره کرد و گفت: دشمنان اسلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای مقابله با استقلال طلبی و استکبارستیزی ملت ایران تمامی راه‌ها را استفاده کردند. آنها وقتی اول انقلاب از توطئه‌های خود نتیجه نگرفتند جنگ نظامی را به ایران تحمیل کردند و زمانی که متوجه شدند ملت ایران در جنگ نظامی جان خود را فدای ایمان و اعتقادش می‌کنند عزم کردند تا جنگ نرم را برای مقابله با نظام اسلامی به کار بگیرد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اظهارنظر فوکویاما تئوریستین لیبرال که معتقد بود شیعه یک بال شهادت‌طلبی و یک بال امید به ظهور امام زمان (عج) دارد و این دو بال با ولایت فقیه پیوند خورده است، تصریح کرد: دشمنان اسلام برای ضربه زدن به روحیه شهادت‌طلبی و امید، ولایت فقیه را هدف گرفتنه‌اند و در یک جنگ نرم علیه ولایت فقیه اقدام کردند اما با عنایت خداوند متعال و هوشیاری مردم ناکام ماندند.

* دشمن فراموش کرده خدا از انقلاب ایران حراست می‌کند

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان افزود: انقلاب مخملی که در برخی کشورها موفقیت‌آمیز بود، به این علت در ایران شکست خورد که خداوند از انقلاب اسلامی حراست می‌کرد.

نماینده چهارمحال و بختیاری در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تدبیر و مدیریت رهبر معظم انقلاب در مقابله با فتنه 88 گفت: تدبیر و مدیریت مقام معظم رهبری که متکی به عنایات الهی و حضور مردم در صحنه بود، توطئه فتنه‌گران را خنثی کرد.

وی همچنین با اشاره به هشدارهای مقام معظم رهبری در خصوص تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی تصریح کرد: دشمنان انقلاب اسلامی تمامی راه‌ها را برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی آزمایش کرد و حتی جنگ نظامی و کودتا را نیز از این قاعده مستثنی نکرد اما تمامی توطئه‌های آنها خنثی شد.

اسلامیان با بیان اینکه غرب تلاش می‌کرد ایران را در جنگ نرم همچون آندلس اسپانیا کند، افزود: انقلاب مخملی از سوی کشورهای غربی در برخی کشورها اجرا شد و نتیجه هم داد اما آنچه که موجب شکست غرب در ایران شد، سپر مستحکم ولایت مطلقه فقیه بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توصیه‌های رهبر انقلاب برای مقابله با توطئه‌های دشمنان و نقد ایشان بر مغالطه آخوند حکومتی و حکومت آخوندی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سفر پر برکت خود به قم به مغالطه‌های دشمنان اسلام برای مطرح کردن آخوند حکومتی و حکومت آخوندی و سکولاریزه کردن انقلاب اسلامی پاسخ دادند و حوزه علمیه باید این پاسخ‌ها را به عنوان یک منشور سرلوحه کارهای خود قرار دهد.

وی افزود: کسانی که بحث حکومت آخوندی را مطرح می‌کنند، اهداف خاصی را از ایجاد این ذهنیت پیگیری می‌کنند و در حقیقت می‌خواهند نارسایی‌هایی را که به طور طبیعی در هر انقلابی مشاهده می‌شود، به پای اسلام بنویسند؛ البته باید گفت که انقلاب اسلامی علیرغم تمامی تحریم‌ها و تهدیدها و جنگ تحمیلی کم‌ترین نارسایی را نسبت به انقلاب‌های دیگر داشته است.

اسلامیان این نکته را متذکر شد که مطرح‌کنندگان آخوند حکومتی دلسوز انقلاب، اسلام و ایران نیستند و با طرح این شبهات تلاش می‌کنند بین نظام و حوزه علیمه و رهبری و علما فاصله بیاندازند.

* آمریکایی‌ها می‌گویند رهبر ایران تنها مانع نفوذشان به ایران است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در دیداری که با یکی از مسئولان کشورهای همسایه داشتم، او به من گفت ما سالیانه دیدارهایی با مقامات آمریکایی داریم و آنها می‌گویند رهبر انقلاب تنها مانع نفوذ ما در ایران است؛ بر همین اساس ما باید توجه داشته باشیم که ولایت فقیه تمام امید دشمن را برای نفوذ به انقلاب مایوس می کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان با بیان اینکه انقلاب اسلامی حضور و نفوذ دشمنان ملت ایران را در عرصه‌های اقتصادی کشور نابود کرده است، گفت: یکی از دلایل دشمنی‌های آمریکایی‌ها با ملت ایران این است که آنها امروز نقشی در اقتصاد ایران ندارند؛ آنها امروز از بازار و نفت ایران محروم شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا و غرب می‌خواهد ثابت کند که نظام جمهوری اسلامی ایران ناکارآمد بوده، چون متکی به اسلام است و ناکارآمدی آن ناشی از دین اسلام است و به همین خاطر است که بحث حکومت آخوندی را مطرح می‌کنند.

* جنک 33 روزه؛ نماد بیداری اسلامی

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: آنچه امروز در جهان به وجود آمده و ما اسم آن را بیداری اسلامی می‌ نامیم، می‌ خواهد کارآمدی اسلام را برای اداره یک جامعه اثبات کند و در مقابل ناکارآمدی همه تفکرهای غیراسلامی را در جهان مشخص کند که این مسئله برای دشمنان اسلام قابل پذیرش نیست.

وی با بیان اینکه امروز بیداری اسلامی در تمامی شهرهای اروپا و آمریکا قابل مشاهده است و دشمنان بیداری ملت‌ها را احساس کرد‌ه‌اند، با اشاره به شکست اعراب از رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه، گفت: در این جنگ رژیم صهیونیستی که آنروزها نوپا و بسیار ضعیف بود، کشورهای عربی را شکست داد و رسوایی را عاید آنها کرد اما امروز حزب‌الله لبنان به برکت انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در جهان با چند نیروی نظامی موفق می‌شود به تنهایی در مقابل تمامی قدرت این رژیم جعلی ایستادگی کند و آن را شکست دهد.

* شرط پذیرش مسئولیت از سوی روحانیت

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس در خصوص مغالطه حکومت آخوندی گفت: اگر یک روحانی در یک سمتی قرار می‌گیرد، باید تخصص آن را هم داشته باشد؛ مگر می‌شود پذیرفت یک روحانی به صرف روحانی بودن مدیر شرکتی شود که هیچ تخصصی در خصوص آن نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه هر فردی به صرف پوشیدن عبا و عمامه حتما روحانی نیست، ادامه داد: روحانی تنها در شرایطی در یک مسند قرار می‌گیرد که تخصص آن را داشته باشد و صرف روحانی بودن برای تصدی امور تخصصی کفایت نمی‌کند؛ البته روحانی باید تلاش کند با کمک احکام اسلام و استخراج آن از قرآن برای تمامی حوزه‌ها تئوری پردازی کرده و باید و نبایدها را مشخص کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان با بیان اینکه در انقلاب اسلامی حکومت برای اشخاص نیست و حکومت، حکومت فقه است، خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم ولایت فقیه، یعنی ولایت فقه و خود مقام معظم رهبری نیز فرمودند اگر شخصی مرتکب معصیت عمدی شود، ولایتش خود به خود باطل می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: آخوند حکومتی نیز یکی از مغالطه‌های دشمنان بود که رهبر معظم انقلاب به خوبی به آن اشاره کردند و در افشای توطئه دشمنان فرمودند که بحث آخوند حکومتی با هدف اختلاف در روحانیت و حوزه علمیه مطرح می‌شود.

* نقد پرهیز از خدمت در صورت داشتن شرایط خدمت

وی در عین حال گفت: اگر یک روحانی تشخیص بدهد که توانایی، تخصص و شرایط پذیرش در مسندهای حکومت را دارد و به طور عمد این کار را نکند، خیانت است؛ چرا که خدمت به مردم و ورود به حاکمیت به منظور کمک کردن به اجرای احکام اسلام و سامان دادن امور ممکلت بر اساس آموزه‌های دینی عبادتی بزرگ است.

اسلامیان ادامه داد: هر روحانی که تخصص کاری را دارد، باید با در نظر گرفتن شرایط آن کار را انجام دهد و این مسئله یک عبادت است و آخوند حکومتی به این معنا که به خاطر خدا وارد حکومت و خدمت می‌شود، عبادت انجام می‌دهد.

عضو جامعه مدرسین و استاد حوزه‌های علمیه قم در بخش دیگری از گفت‌وگوی 4 ساعته خود با خبرنگار سیاسی فارس اظهار داشت: کسانی که می‌گویند روحانی نباید در حکومت دخالت کند، یا اسلام را نفهمیده و یا نمی ‌خواهند بفهمد.

وی افزود: بر اساس روایتی از معصوم نزدیک‌ترین حال بنده به خدا زمانی است که او در حال سجده و اشک‌ ریختن به درگاه خداوند باشد و در روایت دیگری آمده نزدیک‌ترین حال انسان به خدا زمانی است که انسان یک شادی در دل مومن به وجود آورد؛ اسلام یک بعدی نیست و بر همین اساس است که نزدیک‌ترین حال انسان به خداوند را تنها در زمان سجده خلاصه نمی‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان در عین حال گفت: ممکن است یک طلبه درس پزشکی هم خوانده و پزشک شود؛ در این صورت باید گفت که هیچ اشکالی ندارد یک روحانی پزشک هم باشد یا اینکه یک طلبه که بر مسائل سیاسی اشراف دارد، وزیر هم ‌شود که این مسئله نه تنها مذموم نیست، بلکه بسیار هم ممدوح است.

وی در این خصوص به ذکر نمونه‌ای پرداخت و گفت:‌ اگر کسی بخواهد نظر ابوعلی سینا را در مورد یک موضوعی بداند، چاره‌ای جز این نخواهد داشت که به کتب وی مراجعه کند و اگر یک اقتصاددان یا فیلسوف نظر اسلام را بخواهد، باید به فقه مراجعه کند و نمی‌تواند نظر غیر فقیه را به جای نظر فقیه و به عنوان حکم اسلامی تلقی کند.

 

 

* تبیین علوم انسانی منطبق بر اسلام وظیفه حوزه‌ علمیه است

 

  حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اسلامیان عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه فقه پویا به معنای در نظر گرفتن شرایط روز بر اساس فقه سنتی و جواهری است، اظهار داشت: وقتی مقام معظم رهبری از تحول در حوزه علمیه سخن می‌گویند، به معنای این نیست که تحول باید در حد اینترنتی کردن پاسخ به شبهات باشد، بلکه ایشان تحول در تمامی سطوح حوزه را مدنظر دارند.

وی بر همین اساس به فعالیت علمای اسلام برای پویایی حوزه‌های علمیه اشاره کرد و متذکر شد: اگر تاریخ را بررسی کنیم مشاهده خواهیم کرد که علما و روحانیون اعظم شیعه بر حسب نیاز و ضرورت در صحنه‌های علمی حاضر شده بودند.

* فقه پویا همان ‌فقه جواهری است

استاد حوزه‌های علمیه با بیان اینکه فقه پویا همان فقه سنتی است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب تصریح فرمودند که تحول و نوآوری در حوزه علمیه باید در چارچوب فقه باشد و در هیچ جای فقه ما به ظنون عمل نمی‌کنیم؛ چرا که ظن و گمان حجت نیست و قطع حجت است.

اسلامیان افزود: در فقه هر فقیهی که فتوا می‌دهد باید فتوای خود را به قطع برساند و ظن که گاهی به تعبیر قرآن کریم گناه است، برای صدور فتوا کفایت نمی‌کند.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری تاکید فرمودند تحولی که در چارچوب اصول نباشد، نه تنها ارزش ندارد بلکه حوزه علمیه را به سقوط خواهد رساند و منظور ایشان از تحول این نبود که هر فردی از آن تفسیر خودش را ارائه دهد بلکه ایشان به تحول در چارچوب فقه جواهری و فقه سنتی تاکید داشتند.

* حوزه فقه از فلسفه جداست

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نسبت به برخی اظهارنظرها برای رد فلسفه و کافی بودن فقه واکنش نشان داد و با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر فلسفه اسلامی گفت: کسی که فقه را بشناسد، باید بداند که فقه از حوزه فلسفه خارج است؛ ما اصول دین را با احکام می‌سنجیم.

وی ادامه داد: یکی از چهره‌های مطرح سیاسی سال گذشته مدعی شده بود که باید عقل را به جای اصول مطرح کرد؛ چرا که قرآن در 50 مورد از عقل استفاده کرده است، در حالی که این فرد فراموش کرده قرآن کریم عقل را در چارچوب اصول مطرح کرده است.

* رابطه سوسیالیسم با عدم تبیین علوم انسانی

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه تبیین علوم انسانی اسلامی به معنای استخراج چند روایت نیست، گفت: برخی‌ که تصور می‌کردند علوم انسانی را از اسلام استخراج می‌کنند، مدعی شدند که حضرت علی (ع) سوسیالیست‌ بودند؛ این مسئله نشان دهنده آن است که علوم انسانی نیازمند یک کار بنیادین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان ادامه داد: معنای علوم انسانی اسلامی این است که ابتدا تمامی ادعاها و نظرات غرب را کنار بگذاریم و با احکام اسلامی و قرآن کریم، علوم انسانی را تعریف و آن را تبیین کنیم؛ نه اینکه علوم انسانی غرب را با علوم انسانی اسلامی مخلوط کنیم.

* هر معممی متخصص دین نیست

وی خاطرنشان کرد: این گفته که هر روحانی می‌تواند علوم انسانی را تبیین کند، قبول ندارم؛ چرا که برای تبیین علوم انسانی باید به سراغ کارشناس دین برویم و کارشناس دین یعنی متخصص دین و قرآن؛ هر فردی که عبا و عمامه داشت را نمی‌توان متخصص دین و مجتهد نامید.

این مدرس حوزه‌های علمیه با بیان اینکه آخوند حکومتی را کسانی مطرح کرده‌اند که روحانیون با تقوا و متخصص که بر حسب نیاز به انقلاب و حکومت اسلامی خدمت می‌کنند را مورد مذمت قرار دارند، گفت: دشمنان اسلام و انقلاب آخوند حکومتی را مطرح کردند تا روحانیون با تقوا در نظام اسلامی مسئولیت نگیرند و قاضی و نماینده نشوند.

حجت‌الاسلامیان والمسلمین اسلامیان متذکر شد: کسانی که بحث مغالطه‌آمیز آخوند حکومتی را مطرح کرده‌اند، این بحث را با این هدف مطرح کردند که حتی امام جماعت بودن روحانی مذموم باشد و به همین دلیل هم آن را تکرار می‌کنند.

وی با تاکید بر لزوم تبیین علوم انسانی در حوزه‌های علمیه، گفت: مقام معظم رهبری در جمع نخبگان حوزوی تصریح فرمودند که نه تنها علوم انسانی غرب را برای کشور مفید نمی‌دانند، بلکه حتی آن را مضر می‌دانند و متذکر شدند که حوزویان باید تبیین علوم انسانی منطبق بر اسلام را وظیفه خود بدانند.

* علت مضر بودن علوم انسانی غرب

عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص دلایل مضر بودن علوم انسانی گفت: اگر بخواهیم علوم انسانی غرب را بررسی کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که آن دسته از تئوری ‌پردازان علوم انسانی در غرب که هیچ غرضی با اسلام ندارند و هدف‌شان خدمت به بشریت است، علوم انسانی را منطبق با جهان‌بینی مادی و ماتریالیستی تبیین کرده‌اند.

وی افزود: این دسته از تئوریسین‌های غربی زندگی انسان را محدود به این دنیا کرده و بعد روحی انسان را فراموش کرده‌ و تنها به بعد جسمی انسان پرداخته‌اند اما با همین نگرش مدعی نجات انسان از بحران‌های موجود در جوامع بشری هستند.

اسلامیان تصریح کرد: تئوریسین‌های علوم انسانی غرب نه تنها از جامعه اسلامی شناخت ندارند بلکه جوامع غربی را هم نشناخته‌اند و اساسا شاید بشود گفت که انسان و جامعه انسانی را هم نمی شناسند و نسخه‌های تجویزی آنها غلط از آب درآمده و باید پاسخگوی افسردگی‌ها و خودکشی‌های موجود در دنیای غرب باشند.

*برهان عقلی برای اثبات مضر بودن علوم انسانی غرب

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه برای اثبات مضر بودن علوم انسانی غرب برهان عقلی وجود دارد، گفت: تبیین علوم انسانی اسلامی وظیفه حوزه علمیه است و معتقدم برای تبیین چنین علومی باید کارشناسان دین و فقه اقدام کنند؛ چرا که این کار نیازمند تخصص اسلامی است.

* نیاز به علوم انسانی در گذشته به اندازه امروز نبوده است

وی در پاسخ به این سؤال که چرا حوزه علمیه در تبیین علوم انسانی موفق نبوده است، متذکر شد: روحانیت شیعه در طول تاریخ همواره در صحنه حاضر بوده و هر کجا احساس ضرورت کرده وارد عمل شده است اما باید گفت که قبل از انقلاب اسلامی محدویت‌های زیادی برای آنان قائل شده بودند و دیگر اینکه در گذشته نیاز به علوم انسانی به مقدار امروز نبوده است.

اسلامیان ادامه داد: حدود هزار سال پیش وقتی گفتند شیعه فقه استدلالی ندارد، مرحوم شیخ طوسی کتاب مبسوط را نوشت؛ شیخ طوسی هر زمان که احساس کرد شیعه نیاز خاصی دارد به سرعت وارد شده و برحسب ضرورت کتابی در خصوص آن نوشت.

وی با تجلیل از مقام شامخ علامه طباطبایی گفت: علامه در روزگار خود متناسب با نیازی که وجود داشت، سخنرانی می‌کرد و کتاب می‌نوشت اما امروز نیاز جامعه عوض شده و فقه پویا یعنی اینکه نیاز امروز جامعه را باید فقیه پاسخ دهد؛ امروز باید فقها کتب دانشگاهی را در حوزه‌های مختلف روانشناسی و جامعه‌شناسی و غیره بنویسند و این مسئله لازمه این است که فقها در این زمینه تلاش کنند.

* تحول در حوزه به معنای کنار گذاشتن فقه سنتی نیست

نماینده چهارمحال و بختیاری در مجلس خبرگان رهبری ضمن تجلیل از عملکرد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، گفت که این مؤسسه که از سوی آیت‌الله مصباح یزدی در حوزه علوم انسانی و نیازهای روز فعالیت دارد، عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان با بیان اینکه نباید از معنای تحول در حوزه علمیه برداشت اشتباه کنیم، اضافه کرد: برخی‌ فکر می‌کنند که منظور از تحول در حوزه به معنای کنار گذاشتن روش‌های فقه سنتی است؛ در حالی که مقام معظم رهبری تصریح فرمودند که فقه جواهری از قوی‌ترین روش‌های استدلالی و فکری برخوردار است.

وی با اشاره به تبلیغات سوء‌ دشمنان انقلاب اسلامی در آستانه سفر رهبر معظم انقلاب به قم و طرح مباحث انحرافی چون آخوند حکومتی و حکومت آخوندی که در راستای ترویج سکولاریزم (جدایی دین از سیاست) صورت گرفته بود، گفت: دشمنان اسلام تلاش می‌کردند تا با مطرح کردن آخوند حکومتی، چهره روحانیون ولایت‌مدار را به خیال خود لکه‌دار کنند اما همه مراجع تقلید، مجتهدین و اساتید برجسته حوزه علمیه قم با حضور در محل اقامت رهبر فرزانه انقلاب، به دشمنان اعلام کردند که پیرو ولایت فقیه و حکومت اسلامی هستند.

* نظر آیت‌الله وحید خراسانی درباره مقام معظم رهبری

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در خصوص جذب حداکثری و دفع حداقلی گفت که حوزه علمیه باید با دوستان انقلاب اسلامی بیشتر ارتباط برقرار کند.

اسلامیان درباره نظر آیت‌الله وحید خراسانی در خصوص رهبری گفت: ایشان یک مرجع تقلید ولایت‌مدار هستند و تعبیر ایشان از مقام معظم رهبری زبانزد خاص و عام است؛ آیت‌الله وحید خطاب به مقام معظم رهبری فرمودند "نفس شما قدیس است " و تصریح کردند "آیت‌الله خامنه‌ای از موازین شرعی خارج نمی‌شوند ".

وی خاطرنشان کرد که سفر رهبر معظم انقلاب به قم از الطاف الهی بود که توطئه دشمنان در القای فاصله بین نظام و مرجعیت و روحانیت را نقش بر آب کرد و انصافا حضور بزرگان حوزه و مردم در صحنه استقبال از ولی امر مسلمین سیلی به صورت دشمنان و مشت محکمی بر دهان بدخواهان و یاوه‌گویان بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنانش درباره تشکل روحانی - سیاسی متبوعش گفت: بنده طی 15 سالی که در جامعه حضور دارم همواره روحیه نقادی داشته‌ام اما انصافا جامعه نهادی است که بر اساس تقوا بنا شده و دوستان بدون هیچ‌گونه چشمداشت و دریافت یک ریال حقوق و مزایا ارزشمندترین اوقات خود را به جامعه اختصاص می‌دهند.

اسلامیان افزود: یادم می‌آید که مرحوم حاج حسن آقای تهرانی با آنکه بیماری صعب‌العلاجی داشتند و همسرشان هم بیمار بودند به طوری که می‌فرمودند بعد از هر جلسه جامعه مجبور می‌شوند به بیمارستان بروند اما مقید به شرکت در جلسات جامعه بودند که ناشی از دغدغه دینی ایشان بود.

وی اضافه کرد: جامعه مدرسین به تعبیر حضرت امام (ره) از نظر دیانت و دلسوزی و سابقه انقلاب و همراهی با امام و رهبری نهاد سالمی است و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی به جوانان حوزه توصیه می‌کردند که از جامعه جدا نشوند تا گرفتار اسلام آمریکایی نشوند و رهبری هم ضمن ابراز محبت وافر به اعضای جامعه مدرسین از این نهاد به عنوان نهادی مقدس و بی بدیل یاد کردند.

اسلامیان درباره لزوم نقش آفرینی جامعه مدرسین در امور اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته‌اند جامعه مدرسین باید فعال‌تر از گذشته باشد و حرکت آن قطع نشود و به تعبیر بنده این حرکت ابتر نماند و گسترش یابد.

وی افزود: در جامعه مدرسین هر چند سال یک‌بار برخی آقایان اعاظم فوت می‌شوند و اعضا و اساتید جدید باید جایگزین آنها شوند اما این خیلی گستره نداشته و متناسب با حوزه‌ای که چند صد استاد دارد، نیست که باید گسترش آن به منظور تقویت ارتباطات حوزوی مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: پایه اصلی حوزه‌های علمیه، علم است و بر همین اساس باید ترویج علم و گرایش به علم شعار جامعه مدرسین باشد که این موضوع قطعا به پویایی حوزه‌‌های علمیه منجر خواهد شد.

استاد حوزه‌های علمیه گفت: امروز بحث ولایت فقیه در درس خارج فقه برخی آیات مطرح است و بزرگانی چون حضرت آیت‌الله مؤمن این مسئله را تدریس می‌‌کنند اما مدرسین حوزه علمیه معتقدند که این موضوع در متون درسی حوزوی هم مطرح شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان با اشاره به ارتباط جامعه مدرسین با مراجع عظام تقلید، تصریح کرد: این موضوع در برنامه‌های جامعه وجود دارد و برخی مراجع مانند حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی عضو جامعه بودند و برخی مانند حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی هنوز عضو جامعه هستند.

وی اضافه کرد: آیت‌الله فاضل لنکرانی از نظر جسمی امکان حضور در جلسات جامعه را نداشت اما همواره بر عضویت خودشان تاکید داشتند و گویا بر این عضویت افتخار می‌کردند و زمان آیت‌الله مشکینی دو بار به منزل آیت‌الله فاضل لنکرانی رفتیم و با آیت‌الله مکارم شیرازی هم جلساتی داشتیم که شرایط جسمی ایشان اجازه نمی‌دهد در جلسات بیاید اما اگر لازم باشد، جامعه حتما با ایشان ملاقات خواهد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان تصریح کرد: آرزوی بنده از 30 سال قبل این بوده و معتقدم که جامعه مدرسین باید با مراجع عظام و علما رابطه گسترده و مناسب داشته باشد و اطلاعات صحیح روز را در اختیار آنها قرار دهد تا از تصمیم‌گیری و اظهار نظر بر اساس اطلاعات نادرست جلوگیری شود.

به گفته او، ارتباط کیفی جامعه مدرسین با اساتید حوزوی و بدنه حوزه هم از دستور کارهای این تشکل روحانی - سیاسی است که البته به گفته این عضو جامعه مدرسین، امروز یک کانال ارتباطی در این زمینه وجود دارد و انتخابات مجمع نمایندگان طلاب در سراسر کشور توسط این تشکل برگزار می‌شود.

استاد حوزه‌های علمیه با اشاره به لزوم ارتباط مدرسین حوزه با مراکز علمی جهان اسلام مانند جامعه الازهر مصر، گفت: در حال حاضر جامعه مدرسین با الازهر ارتباط رسمی ندارد ولی در این جهت حرکت خواهیم کرد؛ چرا که اگر اسلام و شیعه به درستی شناسانده شود، وهابی‌ها و سلفی‌ها نمی‌توانند با سوء استفاده از ناآگاهی‌ مسلمانان تبلیغات منفی کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان افزود: امروز متاسفانه وقتی با فردی عرب در کشوری مواجه می‌شویم، تصور نادرستی از شیعه دارد و فرد شیعه را مسلم نمی داند که البته در کنار قصور در این زمینه، برخی رفتارهای نادرست معدودی هم ملاک قضاوت آنها قرار گرفته که این وضعیت باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: نتیجه مکاتبات و مباحثات علمی سید شرف‌الدین کتاب ارزشمند المراجعات شد و قطعا اگر بتوانیم پیروان سایر ادیان و مذاهب را با حقیقت اسلام و معارف ناب اهل بیت (ع) آشنا کنیم، آنها تشنه این معارف خواهند شد اما مشکلات موجود، ناشی از عدم اطلاع آنهاست.

* استقلال حوزه‌های علمیه

استاد حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس اظهار داشت: مسئله استقلال حوزه هم موضوع مهمی است؛ چرا که حوزه باید ضمن حفظ استقلال خود، پیوندش با نظام را حفظ کند و مراقب توطئه‌های دشمن باشیم که می خواهد در قالب شعارهای فریبنده آخوند حکومتی و حکومت آخوندی این رابطه را قطع کنند.

اسلامیان درباره تحول در نظام حوزه گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند نظام تحصیلی حوزه و روش تدریس و تدرس در آن بسیار ارزنده است و نباید به بهانه تحول در حوزه، از اصول و سنت‌ها عبور و تحت عنوان پویایی آن نظام سنتی حوزه را تخریب کرد.

وی توضیح داد: نظام تحصیلی حوزه اینگونه بوده که طلبه قبل از جلسه تدریس آن درس را مطالعه می‌کرده و در جلسه با استاد مباحثه می‌کرده و گاهی اوقات زمان زیادی از کلاس به طرح اشکال و پاسخ به شبهات صرف می‌شد؛ در کنار این بحث‌های آزاد وقتی خود طلبه‌ای هم درس را یاد می‌گرفت، همان را سال بعد به شاگردان تازه وارد تدریس می‌کرد که با این کار خودش هم پرورش می‌یافت.

اسلامیان ادامه داد: نکته دیگر این بود که درس‌ها را یک روز در میان شاگردان تدریس می‌کردند و این نظام تدریس مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفت که فرمودند دنیای غرب دانسته یا ندانسته به این رویه روی آورده که یا از حوزه الگو گرفته‌اند و یا اینکه تجربه آنها را به این روش رسانده‌ است.

این استاد حوزه‌های علمیه تصریح کرد: چند سال قبل نوشته‌ای از ژاپن آورده بودند که بر محاسن نظام تحصیلی حوزه تاکید داشت اما حالا در حوزه روش‌های گذشته به دلایلی ضعیف شده و ما دنبال طرح‌های عقب‌‌افتاده دیگران می‌رویم که باید با اصلاح این وضعیت، نظام تدریس و تدرس قدیم حوزه با نظم و برنامه پیگیری شود.

عضو کمیسیون فرهنگی - اجتماعی مجلس خبرگان رهبری در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم تحول در رسانه ملی به منظور فرهنگ‌سازی درست در جامعه تاکید کرد و گفت: پیش از این سه مرتبه با عزت‌الله ضرغامی در خصوص وضعیت رسانه ملی بحث کرده‌ایم که دو مرتبه رئیس صدا و سیما در جامعه مدرسین حضور یافته و یک‌ بار هم در شورای نگهبان در حضور آیت‌الله جنتی و دیگر اعضای شورا در خصوص وضعیت تلویزیون با او صحبت کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان گفت که یک‌بار هم معاونان آقای ضرغامی و روسای شبکه‌های سیما به قم رفتند و در جلسه با جمع محدودی از اعضای جامعه مدرسین به مدت 6 ساعت بحث کردند که یکی از آنها که مدیر مطرحی بود، پس از استماع سخنان اعضای جامعه اعلام کرد حرف‌های آقایان درست است.

وی ادامه داد: برخی علوم اساسا اسلامی است و مؤسس آنها مسلمانان هستند اما تلویزیون ایراد مبنایی دارد و بنی علی الفساد است و آن را برای درس اخلاق به مردم درست نکرده‌اند، بلکه وسیله‌ای برای سرگرم کردن مردم با استفاده از ابزار غفلت زا و تصاویر نادرست و موسیقی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان بر همین اساس به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و گفت: مدیر کل صدا و سیمای یکی از استان های مهم کشور که فردی مومن است، می گفت ما می رویم بچه هیئتی می آوریم ولی 2 ماه نمی شود که می بینیم عوض شده و محاسن خود را با تیغ می تراشد و راه چاره این وضعیت هم این است که هنرمندان مومن پرورش یابند و روحیه ایمانی را گسترش دهیم.

او می گوید واقعا به ایمان مسئولان صدا و سیما ایمان دارد ولی معتقد است "فضا به گونه ای است که آنها تصور می کنند با تولید فلان سریال که اتفاقا مخرب فرهنگ جامعه است، خدمت و در مسیر هدایت جامعه حرکت می کنند؛ در حالیکه سریال جذابی که برای یک فصل ساخته و در مدتی معین پخش می شود، در یک دوره زمانی فرهنگ جامعه را عوض می کند ".


عضو کمیسیون فرهنگی - اجتماعی مجلس خبرگان رهبری گفت: برخی منتقدان به سریال‌های تلویزیونی وقتی به یک سریال ایراد می گیرند، می گویند که مثلا گویش مردم فلان منطقه را هدف گرفته و برای گویش مردم نگرانند اما برای دین و اخلاق مردم دلسوزی نمی کنند و شما در سریالی مانند "متهم گریخت " می بینید که همه بازیگران به گونه ای عاشق همدیگرند که تداوم این وضع در نهایت به عادی سازی روابط دختر و پسر و زن و مرد و تغییر تدریجی ذائقه اجتماع منتهی می شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامیان افزود: برخی می گویند تلویزیون می خواهد با دیگر رسانه‌ها رقابت و بینندگان شبکه‌های ماهواره ای را جذب کند ولی واقعیت این است که آنکه اهل دیدن ماهواره یا سینما و CD است، حتما بعد از دیدن آنها سراغ تلویزیون می رود و حرف ما این است که چرا باید برای به دست آوردن دل این عده، قاطبه مومنان و نیروهای وفادار به انقلاب را ناراضی کرده و از دست بدهیم.


وی خاطرنشان می کند: فراوان دیده شده افراد مومن از دیدن تلویزیون گلایه کرده‌اند که با فیلم‌های خود، خوب‌ها را بد می کند ولی یک مورد نمی‌توانید پیدا کنید که فردی با دیدن سریال هایی مثل شب‌های برره، کمربندها را ببندیم، زن بابا، خوش نشین‌ها و یا شمس‌العماره که لهوی بود، ماهواره را ترک کرده باشد.

این استاد حوزه‌های علمیه در پایان بر لزوم تقویت اخلاق در جامعه تاکید کرد و متذکر شد "تهذیب اخلاق در اصلاح اجتماع بسیار مهم و اثرگذار است ".

گفت‌وگو از: سید مجتبی صادقی و مهدی مشکینی

 

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی ارقام فارسی و انگلیسی پذیرفته می‌شوند
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
اخطار!
اجتماع فاطمیون در میدان امامزادگان شهرکرد
گالری 5
گالری 5
گالری 3
گالری 2

 

 

متاسفانه مرورگر شما، قابیلت پخش فایل های صوتی تصویری را در قالب HTML5 دارا نمی باشد.
توصیه ما به شما استفاده از مروگرهای رایج و بروزرسانی آن به آخرین نسخه می باشد
با این حال ممکن است مرورگرتان توسط پلاگین خود قابلیت پخش این فایل را برای تان فراهم آورد.

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به پايگاه اطلاع رساني حضرت آیت الله علیرضا اسلامیان (دام ظله) بوده و استفاده از آن با ذکر منبع مجاز است.